Monday, January 14, 2013

SeLaMaT SuDah :)

13.1.13 aku jadi tunangan orang...hehe xsangka hari yg ditunggu-tunggu da berlalu. Alhamdulillah, semuanya selamat. 2 hari 1 malam je tempoh kritikal, tp macam2 jadi.suka, duka, kelakar semuanya ada. kenangan yg xmungkin aku lupa.. semoga pertunangan kami diakhiri dgn berita gembira nanti :)InsyaAllah...suka sgt tengok kek2 yg ada nama kami ber2...

Wednesday, January 9, 2013

HaPy :)

Alhamdulillah....setakat ne kehidupan aku bertambah2 baik, skg dah ada rumah, motor, keta pn atas nama aku..:) keje pn ok.. persiapan pn setakat ne ok..lebih exited nak balik rumah jumpa mak kot..hihi xsabo nak balik kg ne...lalalala~~~~

Tuesday, January 8, 2013

CouNtdoWn E-Day :)

xsangka.....lg 6 ari je lg aku ngn pkcik nak bertunang :) syukur sgt2, doaku dimakbulkan aku dijodohkan dgn nizam.walaupun baru bertunang tp aku bersyukur sgt sb dr dulu lg aku mmg suka dia...hihi aku harap dia dpt bimbing aku dunia & akhirat..kami boleh jadi kawan, teman, suami isteri InsyaAllah 1 hari nanti..semoga jodoh kami dipercepat dan dipermudahkan oleh-Nya. persiapan 80% lg nak siap..harap2 mjlis kami berjalan dgn lancar ahad nanti :)

nEw YeAr 2013.......

waaa....sgt lama aku tak mengupdate blog ne...dr bulan 4 taun lepas smpai bln 1 2013 nebru rasa teringin nk update... byknya suka duka yg berlaku taun lepas...bln 6 aku dpt pndah balik johor. aku dpt kt SMK Tg Puteri Resort. 30/7/2012 aku pindah plak kt SMK Kota Masai 2. perpindahan yg penuh tragis & dramatis yg smpai bila2 aku xkan lupa... bln 6 jugak wawak kembali menemui Pencipta-Nya..sedih yg tak terhingga...bln 12 are tu plak abg asid meninggal.hanya doa mampu kirimkan utk org2 yg aku sayangi..

Monday, April 23, 2012

Kuatkah aku???

Assalamualaikum....kuatkah aku???
hari ne dua berita menyedihkan yg aku terima...khor telah meninggal dunia smasa melahirkan anak,sempat ziarah mendiang td..yg kedua, ada pelajar upsi yg meninggal akibat jatuh dr bangunan...
Insaf dgn berita2 ne, tiada lain yg aku igtkan kecuali keluarga di kg dan org2 yg aku syg...
Ya Allah...duduk berjauhan dr org2 yg aku sayangi amat menguji kesabaran hambamu ini..boleh dikatakan tiap2 mlm aku akn menangis sebelum tidur sb trlalu rindukan mereka2 yg jd sumber kekuatan aku...di luar nmpak gembira, dlm hati hanya Allah saja yg tahu....
Ya Allah...berilah aku kekuatan utk menghadapi setiap ujian dri-Mu Ya Allah...aku yakin, setiap apa yg berlaku mst ada kebaikan tuk aku...berilah aku kesempatan utk merasai kebahagiaan-Mu di dunia ini..dan berilah kejayaanku di dunia dan akhirat...amin

Saturday, March 10, 2012

Pecah rekod...

Hoho...tanda 10 kelas ketas exam (10x40=400 skrip) dlm msa 2 hari...giler babas punya keje..tp kena buat gak aslkan xbwak balik ketas2 exam ne kt kg..aku nak cuti puas2...2 bulan xde rest..hadoiii...
jiwa xtenang, emosi xstabil...hidup cm huru hara...
sok mlm balik, siang p kawen syud dulu...xsabonyaaaaa.....:))

Saturday, March 3, 2012

NiKmaTi HiDup DgN TeNaNG....

waaa...lamanya xupdate..huhu
last update post sedey2, kali ne nak pos hapy2 lak...Alhamdulillah, hidupku semakin stabil dgn kerja, keluarga dan org yg disayangi..
cuma sentiasa berdoa semoga Allah murahkan rezeki kami sekeluarga, panjang umur & sentiasa di rahmati...
dengan adanya keluarga kat kg, dia yg sllu temankan aku kt sini aku da bersyukur..
are ne aku p shoping baju, tudung, kasut..waaa....manyak seronok...hehe
mood> rindu mak, rndu abg, akk, anak2 sedara, rndu kg, rindu para2...
luv u my dear cik nizam :)
adiosss...

Tuesday, December 6, 2011

tAk sePenTing sePeRti YaNg diSanGkA....(kes perasan la aku..hehe)

Assalamualaikum....ermm, lama rasanya x mengupdate blog ne..5 bulan gak xtengok2, bajet bzkan..hehe.Malam ne tersa nak luahkan sket rasa dlm hati aku...tajuk tu bunyi mcm sedih je kan, tp mmg skg aku ngh sedih..tipu sgtla kalau aku xterasa ngn apa yg jdikan...aku ingat aku penting sgt dlm hidup seseorang tu..rupa2nya tak pun..terperasan lebih lak aku ne...hehe
ermm, dia tau aku tkut sgt nk melintas jalan, tp masa tu time nk lintas dia boleh ckp
"awk dok la belah sini, kalau kena lnggar, awk mati dulu...nt hari2 sy boleh pegi kubur awk"...sedihnya aku dengarkan tp simpan dlm hati...
pastu bru2 ne, aku tgokla hp baru dia, tgok msg, mcm dr aku tp nama lak len, rupa2nya dia xpenah tukar pn sejak bln 6 dulu...bnda kecik tp rupa2nya selama ne kalau aku msg bkn nma akula yg kuarkan...
lastly, pd hari yg sama jugak..time nk lintas jalan..dia boleh tinggalkan aku...aku punyala takut.sampai2 seberang jalan kena gelak plak kan...tp apa boleh aku buat..simpan dlm hati jugak, kalau merajuk pn jgn harap ada org pujuk kan...skg, msg pn da jrg sgt2...coll tu mmg xdela kan...fb pn jrg2..xpela, tu mmg dr dulu pn, mcm xbiasa plak kan...huhu...myb aku kena slow down sket kot...
aku nk cuba diamkan diri jap...tu pn kalau aku bjaya la kan...xnakla nmpak beriya sgtkan....sb aku tau, mmg aku xpnting dlm hidup dia..
anyway..syukur dgn apa yg Allah da bg pd aku selama ne..Alhamdulillah...

Tuesday, September 27, 2011

sYuKuR PaDa KurNiaanNya....AlHamDulillaH

Assalamualaikum...waa...lamanya xupdate, da 3 bulan upanya aku tengok2 je, nsibla xbersawang..hehe...xde apa nak cerita cuma nak taip skg ne Alhamdulillah..semuanya berjalan dgn lancar.Baru baik demam, batuk n sesema.Skg da de org amik berat, maunya xbahagia...si dia selalu buat aku tersenyum.Walaupun kami jauh, sgt2 jarang jumpa tp kami xjadikan ia satu masalah..tepon ada, tenet pon ada...hari2 pn boleh tanya kabo kan..

Harap2, Allah berikan kebahagian yang sama juga pada dia dan orang2 yg dekat dgn aku..InsyaAllah...Semoga kami dipanjangkan jodoh dan percaya antara satu sama lain...
Da xtau nk taip pe, so, sampai sini dulu tuk malam ne....adios amigos...hehe

Saturday, July 30, 2011

30 JulAi 2011...1st time, BiG dAy..

Assalamualaikum...dah sebulan tak menaip kt blog ne..pagi2 ne rasa rajin plak kan..are ne 30 Julai 2011, are sabtu..pe yg menarik tentang hari ne??ermm..hari ne la b'day
cik 'N'yg ke-25 thn...exited sb cik 'N' da jd mr right aku..hehe...
takde sambutan ape2 pn dari aku sb jauh, utara ngn selatan tu..adehhh...cuma doa & wish kt tepon, fb je yg mampu aku bagi...present?? dah ade, tp xtau bila bleh smpai kt dia...
ape2 pun, aku nak cik 'N' sentiasa gembira selalu, murah rezeki, pnjang umur, hidup diberkati Allah, bleh kumpul dt (nt bleh cpt2 kawen)haha...perasan lak tetiba aku, jgn noty2, jaga diri, semoga berbahagia di samping org tersayang...family, kwan2, harap2 aku pn ade dlm list org tersayang dia..hehehe
ape2 pun temanya
"cik pari2 syg cik para2"
hapy buday to u my dear :)

Thursday, June 23, 2011

DeMaM LaGi...

Assalamualaikum...rasa nak menaip lak mlm ne, ermm..buat kesekian kalinya aku demam lg...maybe cuaca pnas sgt kt sni, penat ngn keje..xcukup rehat...
minggu ne btul2 sibuk dgn lawatan ke KL, koir, mesyuarat, jd guru pengiring ke sana sini, buat medical check up tuk lantikan jawatan SPP, pergi kursus kt Pahang lg minggu depan....xdan nak rehat...fuhh...ape2 pn aku kena terima tugas ne sbgai satu cabaran...
ape2 pn, aku mmg suka jd cikgu..hehe
ekonomi pn da makin stabil, personal life pun ok...aku mohon semoga Allah sentiasa murahkan rezeki aku, keluarga aku & bagi aku peluang tuk rasa kebahagiaan di samping orang2 yang aku sayang....InsyaAllah...:)

Friday, June 17, 2011

Thursday, June 16, 2011

Ku BaHaGia :)

Alhamdulillah...sekarang ne aku rasa bahagia sb family da stabil, aku dah pindah rumah baru, dapat anak sedara baru,dpat kerja yg aku suka, lg bahagia sb aku dah ade org yg aku syg...hehe

makin lama makin bertambah orang yg aku syg...tak rugi kalau kta bersabar dan sentiasa berdoa pd Allah..jgn cepat putus asa pd sesuatu benda yg ujian yg kita hadapi. Lambat ke cepat InsyaAllah...Allah akan makbulkan jugak...

masa cuti skolah hari tu, aku ade tgok 1 rncangan hiburan, ttba dpt sesuatu yg sgt bermakna...sgt terkesan dialog ne kat hati aku
" rezeki tu Allah yg bagi, kta kena same2 kongsi rezeki dgn org lain..klu Allah nak tarik, sekelip mata je, lbih baik kita same2 merasa..."

dulu aku xberkesempatan nk bkongsi rzeki yg aku dpt, tp skg Alhamdulillah...bru aku tau rasa puas bila dpt tgok org lain gembira dgn rezeki yg dikongsi...

tp yg pling penting, janji aku pda family...aku akan cuba senangkan family dulu sb mereka da byk berkorban pd cikgu yg degil sorang ne..hehe..dan yg paling penting, kasih syg family yg terlalu byk pd aku....

pd org yg aku "syg" tu, hrap2 dia pn sygkan aku jugak...terima kasih sb sllu bt aku hapy dan sllu jd pndengar setia klu aku ngadu ape2 kt dia..hehe..(brani ckp kt sini sb dia mst xtau)...dlu kawan skg mgkin lbih drp kwan, so mst aku malu klu jmpa ngn dia pasne kan...

da byk taip ne..nk trun tgok episod last Nora Elene...salam :)

Monday, May 16, 2011

CikGu yG SeMpOi Tp KuAt TaCiNg....hehe

SeLaMat Hari Guru...

Wahhh....akhirnya,hari ni hari pertama aku sambut HARI GURU sbg CIKGU. Sgt teruja,tp bila ada org wish,aku rasa terharu,sedih lak...xtau knapa. Ni la cita2 aku sejak aku tadika lg. Aku suka tgok Cikgu Zarina mengaja. Alhamdulillah,Allah permudahkan jalan tuk aku capai cita-cita aku. Sekarang, baru aku tahu,bukan mudah nak jd seorang pendidik. Bukan mudah nak 'mengorangkan orang'. Masih banyak yg aku perlu faham & pelajari tentang dunia seorang CIKGU. aku nak ucapkan ribuan terima kasih pada sape2 yg da penah ajar sesuatu pada aku..xkira cikgu secara rasmi ke tak kan. jasamu tetap kukenang...Ucapan tuk diri sendiri,
"SELAMAT HARI GURU TUK ROSZILA RAMLI, SEMOGA TABAH DAN IKHLAS MENJADI SEORANGG CIKGU.JADILAH ANAK YANG BOLEH MEMBANGGAKAN KELUARGA & BERILAH ILMU YG TERBAIK KEPADA ANAK DIDIKMU, INSYAALLAH....."
bersyukur pada Allah sb bg aku kesempatan capai cita2 aku & murahkan rezeki aku selama ni..Alhamdulillah.....

Tuesday, May 10, 2011

Cam Da tAk Suka.....

Salam, are ne aku rasa geram lak, asyik2 report ne,report tu nk kena buat...bykkan lg AJK tapi muka2 yg sama gak yg disuruh. Macam xde keje laen la plak aku kena buatkan...Tensen pun ada. Aku da mmg malas nk buat keje, malas nak tya2 pasal keje..Mane aku tak geram,lom abih yg tu, yg ne pulak kena buat...alahaiii...
harap2 taun depan nama aku da xde dlm senarai AJK ne...
mmg aku nak taip kat sini sb aku tau xde sape yg baca blog aku ne.bebel sorang2 byk mana pn bleh..hehe...
Temanya "aku Menyampah, aku Banyak lagi keje laen tau"..hahaha....

Thursday, May 5, 2011

Mahu menjadi yang terbaik....

Assalamualaikum...rasa nak menaip plak malam ne, bukan xde keje tp sat g aku buat. Hari ni macam2 perasaan yg aku rasa. gembira ada sedih pun ada. tapi tadi pasa ku tgok 1 video, aku rasa aku pun nak jadi macm tu jugak, aku cuba nak jadi yg terbaik tapi aku takut sebenarnya...tapi,kalaulah aku diberi peluang dan kesempatan InsyaAllah...yg penting xperlu ikut kata2 org, cukuplah sekadar kesederhanaan....
so,tema post aku malam ne ialah "berangan time" hehe

Tuesday, April 26, 2011

Ya Allah...Kuatkan Semangatku....

Salam...hari ni aku rasa betul2 geram dgn sikap pelajar melayu kelas aku sendiri. Semakin hari mereka semakin berani ponteng kelas dan yg paling aku kesalkan mereka tidak hormat dgn guru mereka sndiri. Bukan aku saje, dgn cikgu2 yg lain juga...Tidakkah mereka tahu apa itu "hormat"...aku dah cuba bg nasihat dgn cara yg lembut, tapi...sikap mereka makin menjadi2...mungkin aku perlu lebih tegas..."tgokla apa aku boleh buat"(ayat geram da kuar da) hehe
syg sekali bila pelajar2 yg bru masuk ting 3,sudah bersikap mcm tu...Aku sendiri pernah rsa hilang kesabaran dgn perangai mereka, tp aku kena ttp jalankan tanggungjawab aku...mungkin ini semua cbaran yg kena aku hadapi..aku berharap, aku diberi kekuatan dan kesabaran tuk menghadapi karenah mereka...aku juga berdoa supaya mereka sedar dan boleh berubah sikap satu hari nanti...InsyaAllah....

Thursday, April 21, 2011